.

.

Wednesday, December 14, 2011

Alahai kain!

dulu masa mula-mula plan nak wat baju tunang memang suka sangat dengan design kain macam ni
dan memang nak wat design ni


tapi biasa la amatur yang bajet terer DIY ni sibuk pi beli kain tak tanya dulu kat tukang jahit
hasilnya cik gold beli kain untuk bahagian kain hanya 2 m
ya la selama ni beli kain untuk kain baju kurung tu 2m ja, jadi ingat suma kain sama la.hehe

pas dah dibawa ke tukang jahit, dia cakap tak leh wat la design tu sebab kain tak cukup
yang leh wat hanya kain kembang payung

dah alang-alang dah bawak kain ke rumah tukang
tak kan tak jadi nak wat kan?

jadi proceed ja la, sebab tukang ni kat kampung...cik gold lak nak kena balik serdang dah esoknya
dan kalau nak pi Jitra untuk beli kain pon dah rasa malas..padahal senang ja nak cari kain chiffon tu...cuma mungkin kaler ja yang susah.

tak pa la den redha...huhu...walaupon masih terkenang-kenang ke ke-flowi-an kain tu

jadi design untk baju tunang ialah baju kurung moden bersama dengan kain kembang payung..

sekarang baju dah 90 % siap...hehee
cantik ka tak cantik ka nak pakai gak
sebab dah boh so much effort untuk baju ni (^_^)


3 comments:

  1. oh, design mcm tu mmg kne pakai kain dkt 6 meter. efa dulu dpt buat sbb gune kain 4 meter bidang 60, tp x flow sgt la... efa ada tanya tuan punyer baju, sab, mmg die ckp lebih 6 meter gune just utk kain sahaja :)

    ReplyDelete
  2. tu la, cik gold pon dah silap beli...pasni baju nikah leh la wat cam tu...hehe

    ReplyDelete
  3. heheh tak pe t wat time kawen ok

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails