.

.

Sunday, March 5, 2017

My Dream Vacation New Zealand : Ticket Price

Assalamualaikum

tudia aih, dekat setahun tak update blog
malas betui la sekarang ni
dengan banyak keja, dengan sibuk dengan bisnes
by the way..jemput lah ke fb dan ig modestfairy.co ya untuk koleksi baju yang menarik :P

hokey.. akak nak cita sikit pasal my dream vacation ni
akak ni tingin sangat la nak pi New Zealand
dok telan air liur ja dok baca blog blog yang tulis pasal NZ ni.
En. Gold pon bekenan jugak dengan NZ ni

kami berdua tak minat nak melawat tempat tempat yang ada bangunan,
lebih kepada nature gitu
jadi masa bulan 1 atau 2 tahun 2016 yang lepas
MG gatai gatai tangan pi beli tiket ke sana huhu..
naik apa lagi..ofkos la dengan AA, Everybody can fly gitu :)
abeh duit MG

Tapi harga tiket agak reasonable, MG dapat rm599 seorang dan sehala.
tak dapat promo price yang rm499 tu
Total anak-beranak, 2 dewasa 1 kanak pergi dan balik rm3594.
route sekarang ni ke Auckland ja..dan akan transit di Gold Coast.
untung sapa yang dapat pi NZ masa AA buka route direct ke Christchurch dulu
tak payah nak amik flight lain pulak untuk ke South Island

untuk ke South Island kami menggunakan khidmat Air New Zealand
Ticket yang MG dapat NZD 458 , sekali lagi nangis, jangan convert ke RM ya :(
bila dah beli tiket ni baru la kami start kumpol duit
ya la nak ke Negara yang currency lebih tinggi dari kita
haruslah merancang dengan betul.

pada mulanya MG beli tiket pada tarikh bulan 1 tahun 2017
tak check pulak rupanya time tu summer di NZ
Banyak pelancong akan datang ke sana dan akan mengakibatkan harga perkhidmatan dan kereta sewa naik sebab peak season.
aduh...dah tak best ni, duit pul;lak tak banyak..summer pulak tu..ya la summer di NZ..even tak sepanas Malaysia
tapi kita nak jugak rasa sejuk-sejuk kan
pada mulanya MG redha ja
tak kan nak tukar tarikh, kalau dengan AA harga tukar tarikh sama ja dengan harga beli tiket baru.hehe..

Naib baik la..Allah SWT mendengar doa kami
pada bulan June 2016, MG dapat sms dari AA yang bagi tau, flight kami dari Auckland ke KL akan delay 2 jam
yes..! MG apa lagi..tukar tarikh terus ke April 2017
kat NZ mesim Luruh pada masa ni..
ok la..jangan summer sudah..hajat nak winter..takut kami tak tahan pulak nak berjalan ke sana ke mari sebab sejuk


ha..ok la..cukup bab flight next, MG cita pasa campervan pulak ya.
berdebar ni nak sampai bulan 4, tak sabaq nak pi sana

ok..bye :)



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails