.

.

Tuesday, February 15, 2011

Bukit Broga


15-2-2011
dah lama nak pi Bukit Broga ni

dok serdang ni pon dah nak masuk 6 tahun
tapi tak berkesempatan lagi, antara alasanya malas dan kadang-kadang ari ujan
sempena cuti Maulidur Rasul ni terbukak lak ati ni nak pi sana

hehe..bila lagi nak test fit tak fit badan ni
last skali trakking ni time cik gold Form 3, naik Gunung Jerai
time tu badan masih ringan
sekarang...hehe..tak tau la

perjalanan dari Serdang bermula jam 6.30 pagi
tak sempat dah nak tengok matahari naik (sekarang subuh agak lewat kan)
perjalanan ngan motor lak amil masa agak lama
lam kol 8.00 pagi baru sampai kat kaki bukit ni


dengan tak sarapannya, hehe..takut gak kalau pengsan kat atas tu..sapa nak angkut turun..kalau ringan tak pa gak..ni berat hampir 60kg ni

huh..penat gak la masa nak naik tu
pi lak pakai kasut besa
rasa cam licin sangat

orang ramai

orang ramai tol datang
budak-budak pon ramai
terdetik lam ati..kalau budak-budak ni leh naik tak kan cik gold lak tak leh kan??

memang letih untuk orang yang kurang bersenam cam cik gold ni
tapi bila dah sampai kat atas sana memang best la
cik gold sampai matahari pon dah tinggi


kat atas tu sangat curam la..ngan licin
rasa cam nak berdiri pon takut terjatuh
cik gold bertinggung ja kat atas tu sebab gayat

tempat paling tingi yang cik leh pi..dah bertinggung dah time ni...gayat!!

sebenarnya tak sampai puncak pon sebab dah gayat sangat
kalau ikut tenaga, masih leh sampai kat atas tu
memang tak dak gambaq kat puncak

hehe..cik gold berazam nak pi lagi,nak pakai kasut yang tak licin lak

(^_^)Encik dan Puan Gold (bakal..)

masa nak naik ok..nak turun tu tuhan ja yang tau takutnya
nak turun kita kena mengelongsor tau
wat pulak masa kita gelongsor tu tak berenti, takut gak kan

Keindahan Alam..Subhanallah

apa-apa pon tempat ni memang cantik untuk orang yang suka amik gambaq
lam kol 9 lebih, cik gold pon turun ke bawah

sampai ja kat kaki bukit kat ladang kelapa sawit tu
terus tangkap aiskrim
kena lak tak sarapan, lagi la rasa aiskrim tu sangat sedap


kalau anda datang ngan keta, cas parking kat sini rm2 ye
kalau motor free ja
kaya la tokey ladang ni
dapat tanah yang dekat ngan broga
tingin lak ada tanah cam ni (^_^)

Peringatan untuk anda yang nak datang kat sini

---Make sure pakai kasut yang sesuai, sebab kat puncak tu sangat licin!!

apa-apa pon, Broga memang best!!





8 comments:

  1. wah best nye.. baru minggu ni bercadang nak naik broga pulak. risau ni stamina x cukup je rase. hehe

    ReplyDelete
  2. x pa, budak-budak pon leh naik
    kita mesti leh punya..hehe
    pakai kasut yang sesuai ye

    ReplyDelete
  3. teringin nk pergi tapi tak ada member pulak..:(

    ReplyDelete
  4. best kan broga?? :) tak pernah lekang dek orang..
    sentiasa ramai je

    ReplyDelete
  5. datang ke sana kira panjat2 dah kira salah satu senaman tapi yg tang last tue makan ais cream tue tak sedap tengok hehehe

    ReplyDelete
  6. cambesh jer. lenkali ajak skali k?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails