.

.

Tuesday, February 22, 2011

Tiket Hunting


akhirnya berjaya gak booking tiket ni
setelah berhempas pulas nak masuk website Airasia
(orang Malaysia ni suka tol travel ye..jem saja website ni)

jem pon jem la,cik gold nak beli gak tiket.. tak kira!!

murah betol la tiket dia
sesuai dengan slogan dia 'Bigger than Big' tu
berbaloi rasa tunggu dari minggu lepas
harga untuk 2 orang pi dan balik ke Surabaya, rm150..ok kan?? (ka leh dapat lagi murah???)

lama dah merancang nak ke Surabaya ni
nak tengok Mount Bromo yang cantik tu..

tapi malangnya tersilap pilih time la untuk flight nak balik ke KL
Nak amik kol 6 petang teramik 6 pagi
huhu...kalut punya pasai sampai tak sempat-sempat nak cek
dah la susah nanti nak cari transport ke airport pepagi buta

kena ayat pedas dari En. Gold : mu tu la kalut sangat...( loghat orang Pedu, Kedah)
jawapan nak backing diri sendiri : apa lak, website airasia tu yang bengong la

jadi bercuti kali ini timenya agak pendek la ye
nak wat cam na dah terbooking
nak beli lagi sekali En.Gold tak bagi lak travel kali ni ngan En. Gold lak.hihi...

sapa-sapa yang masih lom booking tu cepat la booking, banyak dah yang naik harga
(^_^)





8 comments:

  1. nak booking tp takot naik flight pulak hahaha...

    ReplyDelete
  2. ok la tue...angah pun nak book gak nie..

    ReplyDelete
  3. wah, tak pernah naik flight. Nanti la tunggu kawen, g honeymoon. Aish~ lambatnya nak kawen. Calon pun takde. Hahaha~ mengeluh kat belog orang pulak :P

    ReplyDelete
  4. cik panadol : takut pa lak.hehe
    angah : cepat, nnt tket abeh!!

    ReplyDelete
  5. cik yana : wat pa nak tunggu honeymoon..tarvel la selagi kita muda ni..hehe..honeymoon lain cita

    ReplyDelete
  6. bestnya cik gold nak makan angin..tak per la, balik awal leh rehat2 :)

    ReplyDelete
  7. saya bru dua kali jerk naik flight seumur idup nih.Air Aisa jgk. itu pun kawan yg tlg booking kn. huhuuu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails