.

.

Sunday, February 12, 2012

Persiapan kawin : Color Theme



Assalamualaikum

malas gila nak keja ari ni...monday blues pon tak abeh lagi
di sebabkan nak kena wat 2 minit mesyuarat, jadi bertambah-tambah la malas ni
jadi untuk menaikkan mood ni kita kn BW dulu ke blog-blog yang lain sampil pikir nak wat entry apa ari ni

oohh yee...cik gold tak wat entry theme color lagi
cam lam entry yang lepas cik gold tingin nak pakai kaler blue tiffany atau pon blue turqoise
kan ke kaler tu tengah in sekarang
tapi baju yang kaler tu telah dirembat oleh orang lain yang datang sehari awal ke butik pengantin tu..kenan lak tarikh kenduri dia pon sama ngan cik gold
melepas la...
lagipon cik gold dah malas nak pi butik lain
mungkin tak dak rezeki cik gold nak pakai kaler tu

nasib baik gak la cik gold ni stail tak kisah..hehe

ramai yang tanya apa kaler tema cik gold maa sa memula dulu
walau pon cik gold tingin nak kaler bebiru tu..tapi tak la sampai excited gak nak kaler tu
sebab cik gold ni stail bila dah ada di badan dan sesuai baju tu ngan badan cik gold, otomatik akan jadi suka ngan baju tu tak kisah la kaler pa pon..

jadi baju pilihan cik gold adalah kaler meroon...
jadi otomatiknya color theme tu jadi meroon gak la ngan cream..
setel bab colour theme
tak yah pikir lagi...hehe


tapi bab kaler untuk bertandang la susah sikit nak cari ni
depa nak kaler ijau
ijau bukan sebarang ijau lak tu...nak describe ijau apa pon tak tau ni...ehhe
kena lak en. gold masih kat penang, nak bagi contoh kaler pon susah
last-last dia emel ja..emel ni pon kadang-kadang tak sama dengan kaler yang dikirim oleh pengirim emel...dia kan ikut komputer gak..

last-last cik gold agak-agak ja la...
bila tunjuk kan en gold dia cakap ok...setel satu bab,,,hehe
ya kami tak pi sekali untuk sewa baju...huhu


last part nak cari untuk baju nikah
ini pon cik god yang decide sebab en. gold ni stail tak kisah,hehe...
cik gold pilih chiffon kaler cream...sebab cik gold memang suka pakai chiffon daripada lace..hehe
baju ni pon di tempah kat butik yang cik gold sewa baju pengantin tu
sebab dah tak tau nak upah kat mana jenis fesyen cam tu..
nasib baik depa amik tempahan tu.hehe

jadi baju bersanding, baju bertandang dan baju akad nikah dah setel!!


5 comments:

  1. cik gold : kaler maroon atas tu cantik..ira suke..ira ase pon ira akan amik seakan2 kaler tu

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hijau tu hijau buah zaitun kan?

    ReplyDelete
  4. ya lebih kurang la...nak describe dia agak susah.hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails