.

.

Tuesday, June 26, 2012

Sebulan dah nikah


Assalamualaikum...




diam tak diam dah sebulan dah nikah
sat ja rasa
review kenduri pon tak abeh lagi...hehehe...malas nak wat
balik umah memang sibuk..mengemas, uruskan si suami, dengan kakak tot (kucing) lagi yang ditinggalkan seharian dia rumah
haruslah dilayan kucing tu...
ciam dia boring kena tinggal sorang-sorang.ehhehe

sekarang ni rajin lak masakkan bekal untuk si suami
walaupon bukan tiap ari..tapi puas ati kalau si suami bawak balik bekas kosong..tandanya di makan abes bekal dia tu..hehehe
tapi kalau dia makan tak abeh dan buang sisa tu tak tau la...malas nak tnya
nanti MG tersentap lak.hehehe..

setakat menunya haruslah yang easy-easy ja...mana sempat nak masakkan?
memang respect abes kat orang yang ari-ari masak bekal..semangat kental betol..hehe

dan malam jumaat ni kami akan balik ke kampung untuk amik keta
ye kami beli keta bagi menggantikan proton saga 1st edition WBT tu..hehehe
tukaq pon ke kereta Malaysia yang jimat minyak gak..hanya itu yg mampu wat masa ni.hehehe

tapi syukurlah..lami membuat pilihan yang bijak tidak menukar/beli keta baru masa sebelum kawin
jadi kami dapat kawin tanpa meminjam atau membuat loan dari mana-mana tempat
totally 100% dari duit simpanan sendiri
jadi tak bebankan kami di kemudian ari kan
bukan nak kata yang wat loan untuk kawin tu membebankan ye...mintak maaf kalau ada yang terasa!
hehehe..tapi kena tahan la bila orang usha-usha kereta buruk kami masa time  berdating dulu..

cita pasal bab si suami lak
sekarang ni makan banyak tol la
siang malam makan banyak
tak lambat bulat la tu
dia pon heran kenapa dia selera sangat la ni..heheh
inikan penyebabnya lelaki pas kawin akan boroi??? hehehe...

sekarang MG dah ada peti ais sendiri
syok gila
si suami pon heran..dapat peti ais pon MG syok bagai nak gila
terus di selongkaq segala kotak2 baju yang belum abes disimpan untuk cari fridge magnet (FM) yang dikumpul dulu..
dah jumpa, memang syok la dok lekatkan di peti ais tu
bahagia sungguh rasa
anda suma syok dak bila dapat peti ais?
ka MG ja yang jadi cam ni sorang-sorang? hehehe

psstt..pasni si suami kata nak beli mesin basuh lak..
kemgembiraan kuasa 2 la pasni
hehehe..
ada tak pelekat mesin basuh lak??hehe...








1 comment:

  1. murah rezeki lepas kawen kn? alhamdulillah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails