.

.

Monday, August 27, 2012

Dah buat buku pink!




Assalamualaikum

hai, selamat hari raya
dah muak tak makan ketupat dan rendang??
MG ni lapaq gila ngan ketupat ngan rendang
sebab raya ari tu
tak lalu makan
makan skit ja
sekarang ni baru tingin
esok ada Open House kat MTDC nak hantam betol-betol la.heheh

pagi td (28/05/12) dan wat buku pink
untuk pregnancy checkup tu
doktor tanya samada nak teruskan checkup kat klinik tu atau nak ke klinik kerajaan
MG teruskan kat klinik tu ja
sebab kalau kat kerajaan sibuk sangat
ramai orang
doktor tu kata selalu kalau 1st baby orang akan pi ke klinik kerajaan
sebab kalau ada apa-apa masalah memang depa akan refer ke kerajaan gak
tapi tak pa teruskan ja la kat situ sebab senang
dekat ngan ofis

pi ari ni scan lagi buat kali ke tiga
la ni leh nampak ngan jelas kaki, tangan dan tali pusat bebi
bebi lak bergerak tak berenti-renti
sampaikan doktor susah nak amik gambaq scan tu.hehe
Alhamdullilah..bebi sudah cukup sifat
scan kali ni si suami masuk skali
dia pon teruja bila tgok scan  dan dengaq jantung bebi

untuk kali ni kena amik BP, berat dan urin
BP ok,urin lak tak tau sebab doktor tak cakap apa apa pon
kira ok la kot kan
berat lak 61.5kg...huhu

perkembangan ibu lak, sekarang ni sangat la kuat makan
si suami pon jadi pelik napa makan kuat sangat
pagi leh makan 2 1/2 keping roti canai
tengahari tak sempat kol 1 dan mengigil-gigil tangan sebab lapaq
petang time dalam keta nak balik umah pon lapaq lagi
bila dah lapaq tu terus la rasa nak muntah

start esok nak kontrol dah makan
takut pas beranak ni susak lak nak turun badan

dah la memang sejak azali lagi badan besaq

la ni tengah dok wat list untuk beli barang- barang bebi
mungkin pada bulan ke 4 tau 5 akan start beli
selalu apa ye barang 1st orang beli??

4 comments:

  1. hai dear, salam kenalan :)
    we are in the same boat.zimie br je 11weeks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai salam kenal..dah kena morning sickness lom??hehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails