.

.

Thursday, July 12, 2012

Pengalaman 1 - 5 minggu dan mengidam

Assalamualaikum

Pengalaman tak banyak
tapi yang pasti breast berasa sangat keras dan sakit
lagi sakit dari breast bengkak nak datang cik P tu
nak pakai bra pon dah susah
cam dah bertambah saiz pon ada
sakit yang paling ketara pada minggu ke 4 dan ke 5

dan pada minggu ke 5 dah start sakit pala
mual pon ada, tapi tak la sampai muntah
doktor cakap minggu ke 6 baru start muntah-muntah ni
tapi yang pasti MG tak leh nak tengok sambal tumis dan ayam goreng part banyak daging tu
memang rasa nak muntah..huhu
ada satu pagi tu time nak pi keja memang loya sangat tekak ni
pastu pi makan koteaw sup yang panas-panas terus lega!

bila tah nak muntah ni...nak gak rasa
tapi jangan la yang teruk-teruk
takut badan tak dapat nak tahan..:)

Kalau bab MENGIDAM lak

rasanya nak makan buah pelam
buah pelam lak bukan buah pelam hat besaq-besaq tu..nak yang kecik-kecik
orang Kedah panggil pelam teloq
yang masih ada ditangkainya tu..hehe
menggagau gak nak cari
last skali beli gak pelam yang besaq..tapi rasa ok la masam...
sebab nak cicak garam belacan
pastu bila pi psaq malam jumpa lak pelam teloq tu
MG dah tak mau dah sebab dah makan..tapi si suami suruh beli gak
dia kata susah nak dapat
nanti bila nak makan senang..hehe
beli gak la...tapi sampai ke la dok lam peti ais tu bila tah nak makan

pastu mengidam lak nak makan donut yang inti coklat tu
jadi ari tu singgah jusco balakong beli la sebijik!

tingin gak nak makan dried guava
tapi lupa lak masa singgah watson ari tu nak beli
pi Mydin pon tak dak
last-last pi petronas ada..terus la beli
mahal la..mahal dari jenama besa yang selalu beli tu

la ni, tingin lak nak makan tart nenas
si suami kata nak pi cari satg
MG tau ada tempat yang jual pon kat PKNS Bangi
jem lak time balik keja satg
tapi si suami kata nak pi gak ok la..
ehhehe

tapi kalau diikutkan tak tau la semua ni mengidam atau apa
sebab dari zaman anak dara dulu pon memang suka makan
tiap ari akan tingin nak makan macam-macam..
dan kalau tak dapat apa yang tingin nak makan tu pon tak rasa pa pon...
cam ni ka mengidam ye

11 comments:

  1. wah..dah ade isi ye..
    tahniah ;)

    ReplyDelete
  2. wa..congrats...laju je dear.. msti xsmpt piyet lgsung kann after kawen rituu

    ReplyDelete
  3. cik susu : tq ye..hehe
    cik tiqah : memang x sempat piyet pon..time subur kot..hehe

    ReplyDelete
  4. Congrats Mrs Gold hehehe :)
    Alolo comel je die mengidam..

    ReplyDelete
  5. congrats..
    nanti baby dah start gerak lagi seronok.
    weeeeeee~

    ReplyDelete
  6. ziema : tak tau la ni ngidam ka apa ni.hehe
    Zoe : Ye ke x sabaq lak rasa ni ! :P

    ReplyDelete
  7. tahniah da preggy..biasa la tu preggy if simptom mual muntah..sama ngn aku dulu.masa mnggu ke 6 tu pling teruk..mual giler..tak selera lgsung nk makan..sampai takde tenaga..suami paksa gak makan.,tkot energy zero,,masa mual tu mmg nk kena makan yg panas je..ak dlu semnggu direck makan tomyam ja..yg len tu tak leh terima..hehe..selamat menempuhi fasa preggy:0 so sweet

    ReplyDelete
  8. tahniah adik. KC dulu kan, tiap2 hari muntah. sampai lembik. sampai kering lidah. berat badan pun susah nak naik. pastu kan, tak boleh bau orang masak. Terbau masakan org pun boleh muntah. Teruk, kan. Hehehe.

    ReplyDelete
  9. tahniah dah preggy !! jaga diri bebaik tau !!

    ReplyDelete
  10. lom time nak muntah lg tu.. nanti kalau muntah, memang tak larat punye.. lebih baik jangan mintak muntah :)

    ReplyDelete
  11. tahniah dah preggy....alhamdulillah rezeki awal :) jaga diri baik2 ye :) selamat berpuasa!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails