.

.

Thursday, November 29, 2012

Checklist Baby Dan Ibu

Assalamualaikum

Ini Checklist Barangan baby yang MG rasa perlu di beli

Barangan Baby

5 Pasang Baju NB ( Tak kisah la lengan panjang ka pendek) baru ada 1 lai.beli skit ja, sebab dah beli rompers
5 Helai Romper setel..tapi belum sampai, beli online
10 Helai Barut bagi duit beli kain ja...mak wat kan :)
2 dozen Kain Lampin dah beli sedozen yang kosong, nak beli 1 sedozen yang bercorak lak
Bedung guna lampin ja
5 Pasang mitten dan booties setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Tuala Kecil setel..
2 Helai Tuala Mandi setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
2 Helai Selimut baru beli selai
Kelambu setel..
Tilam setel..beli kat Mydin
Comforter (toto) tengah pikir perlu ke tak benda ni TAK BELI DAH
Bantal setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Bantal Peluk setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Baby Wipes setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Set travel toiletries baby setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Minyak angin baby setel..beli kat Mydin
Bakul Baju setel..
Bakul Baju Kotor belum beli
Bakul Toiletries belum beli
Tab Mandi belum beli
Liquid Cleanser Dish setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Sabun Basuh ABD liquid setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Sabun Basuh ABD liquid setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
4 Botol Susu setel..Avent Set
Berus Botol setel..Avent Set
Lampin Pakai Buang  beli 2 pek Pureen NB size (48 helai se pek)
Tikar Lapik Getah apa tah nama dia.hehe setel..beli kat Pureen Warehouse Sale
Set Toiletries Baby
  • Baby Lotion setel..
  • Baby Oil setel..
  • Baby powder setel..
  • Shampoo, mandian setel..
  • Cotton Bud  setel..beli kat Mydin
  • Set Pemotong kuku setel..
  • Kapas setel..

Barang Mak Baby

Set Bersalin setel.. SET AFIAT DAN SHAKLEE
Bengkung setel.. BENGKUNG MAK BIDAN
Stokin setel..
Tungku rasanya mak MG ada lagi ni
Kain Batik setel..
Maternity Pad setel.. 20 keping * 2 pek
Nursing Bra setel..beli kat Mydin
Breast Pad setel..36 keping disposable
Minyak Urut setel..
Set Breast Pump setel.. Avent Manual Breast Pump 
Nipple Cream belum beli
Termos belum beli
Bakul Termos setel..beli kat Mydin 

Mak baby punya banyak lagi merah ni
lambat lagi kot...perut baru 6 bulan...banyak masa lagi ni.hehehe
tak pa kita setelkan baby punya lu
mak punya bila-bila pon ok...hehe

Barangan akan datang ( pas deliver pon leh beli)

Warmer
steriliser
Coller Bag
Baby Stroller
Car Seat

6 comments:

  1. wa.. bestnyee... nnt hijau la sume checklist tu..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. memang best shopping brg baby ni..nanti dhiera lak ye :)

      Delete
  3. waaa borong kat pureen..best laa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best tapi hazab skit la ngan orang ramai.hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails