.

.

Tuesday, May 14, 2013

Umayrah : 1st day di rumah pengasuh


Assalamualaikum

mari kita berblogging balik
lama toi la cuti ni
MG pon dah start keja start kemarin lagi
fuhh..masuk keja time sibuk nak audit
jadi MG pon sibuk skali la..mood nak keja lak kelaut
dok teringat kat Umayrah 1st day kat umah pengasuh
sedih gila rasanya nak bagi orang jaga
tapi nak wat cam na..mak perlu kerja
nanti bila dapat gaji leh beli baju cantik kat Umayrah

MG antaq kat pengasuh
dia memang dok jaga budak
campoq Umayrah 4 orang la budak dia jaga
Umayrah sorang ja baby, yang lain dalam setahun ke atas
dia lak amik upah rm280 sebulan
standard la kan harga tu
disebabkan risau ngan Umayrah, time rehat ja MG pi tengok
itu sebabnya MG nak cari pengasuh di area tempat keja
senang nak pi tengok..
bila dah sampai dok tengok acik tu tengah tidurkan dia
Umayrah ni stail tidoq lam buai
MG pon siap dah beli kain buai baru untuk bawak ke rumah pengasuh
tapi acik tu cakap dia nak try bagi tidoq tak guna buai
ikut suka la janji Umayrah tido dan dalam keadaan yang baik

tapi Umayrah tak tido pon
cian lak tengok acik tu kendong dia
dah la Umayrah tu besaq..nampak acik tu kecik ja bila bawak dia..hehe
dah sampai tu terus bagi susu kat Umayrah
acik tu cakap Umayrah tolak jugak susu guna botol mula-mula
last-last dia minum jugak mungkin sebab lapaq kot
Alhamdullilah minum jugak dia
untuk 1st day ni MG bekalkan dalam 7 bekas dadih EBM
acik tu cakap cukup
jadi misi tiap ari adalah mengepan 7 bekas dadih jugak..bagi mengelakkan stok menjadi negative
Alhamdulillah..still dapat menyusukan Umayrah dengan susu MG
Banyak lagi nak cita ni
tapi slow-slow ye..time rehat ja leh wat entry pon
bye..



muka budak nak kena antaq ke rumah pengasuh.huhu..


mood : rindukan umayrah.huhu..

7 comments:

  1. hehe . Dell bila hantar rumah BS, muke afham dok macam blur2 . adeh

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tu la..skarang dah pandai menjerit.hehe

      Delete
  3. sebek ja muka nak antaq kat pengasuh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sedih ja rasa nak tinggal dia..huhu

      Delete
  4. umayrah minum bape oz sehari awak?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails