.

.

Thursday, August 12, 2010

Cantik tapi bahaya

baru 2 hari posa dah sibuk pikir pasal baju raya dah kan??
yang nak pakai kebaya lah, baju kurung lah, baju kurung pahang lah, dan macam-macam lagi la
anda semua buat fesyen baju apa tahun ni??

cik gold???
ha...baju raya cik gold dah siap, cik gold buat baju kurung pahang tahun ni,tangan baju cam Siti Nurhaliza lagi,hehe... mak yang buatkan.
cepat tak???

fesyen dia sama, kain dia lain tau


tangan baju dia cam siti pakai


maunya tak cepat tak puasa lagi dah beli kain,kamu semua dah buat ke? ka beli ja???
kalau yang belum tempah tu x tau la, tukang jahit mau ke tak lagi.hehe...

nak tengok baju raya cik gold?
eh...mana boleh, nanti tak berseri.hehe...
teringat time kecik-kecik dulu,punya lah berkira dengan anak jiran sebelah, tak mau tunjuk baju raya, nanti tak berseri.hehehe...

ini baru cita baju raya,kasutnya macam mana pulak??

ni mesti ramai ni sibuk nak pakai high heels kan??yang budak-budak pon sibuk nak pakai, kalau mak cik gold dulu dia memang tak akan beli kan la kasut jenis ni..

bukan pa, kita dah la nak berjalan jauh nak masuk rumah ke rumah, mau cari duit raya.
kalau pakai kasut ni tak ke lengoh tumit di buatnya..

tambah pulah kasut yang stail bertali-tali tu, susah wooo... nak bukak ngan pakai balik, mau kena tinggal ngan kawan.hehe...(**budak-budak puan memang suka la fesyen-fesyen cam ni.hihihi..)





dah tua ni baru la cik gold merasa pakai high heels (^_^)

tapi tahukah anda, kasut ni boleh mendatang membahayakan kesihatan???

mari kita baca artikel ni (bulan posa, cik gold tak larat nak translate, baca sendiri ye!!)


high heels Shoes???

A hospital doctor warned women should wear high heels 'in moderation' after a recent spate of shoe related hospital admissions.

Senior emergency unit expert Dr Rupert Evans has seen an increase in the number of women being admitted to the University Hospital of Wales in Cardiff, with injuries caused by the fashionable footwear.

High heel-wearing women arriving by ambulance sustained injuries varying from a sprain to broken bones, dislocated ankles - and in some cases permanent damage (bahaya ni.huhu...)

Dr Evans estimates that up to half a dozen women are now being admitted during weekend evenings with shoe-related injuries. "I suspect it's something to do with the weather we've been having," he said.


High heels tend to be pointed and can cause bunions and hammer toes - as well as placing a strain on feet, ankles, knees and backs, he said. Adding that the problem could be "partly aggravated by a bit of drinking" at summer parties.

Shoes which do not have a back or a strap can also cause particular problems, he said. Giving footwear advice to women generally, he said: "Try to have shoes with a strap and keep the heel height down to 4cm (1.5in)."

ini lagi melampau!!

He said he was not advising that women should stop wearing high heels altogether, but advocating wearing them in moderation. "There can be serious consequences, but we are not trying to ban them," he added.



ha...sekarang ni, nak cantik ka nak tak sakit???

tapi bak kata doktor tu, bukan tak leh pakai kasut ni, tapi kurangkan lah pemakaiannya tu

contoh artis hollywood yang menjadikan kasut ni kasut wajib mereka ialah Victoria Beckham (posh), ngan Sarah Jesicca Paker, boleh tak si posh cakap,dia akan sakit kaki kalau pakai kasut yang flat.




eh, boleh lak cam tu ye??

tol ka ni??

ka cover line ???(padahal tuhan ja yang tahu betapa sakitnya)

suka hati ko la posh, asal ko bahagia (^_^)

8 comments:

  1. melampaunyer heels yg paku saje tu, sape la yg sanggup pkai tu..
    emiey suke gak pkai yg tumit tinggi tp sederhana la, sebab nak suh nmpak tinggi je..ehehe.

    pkai wedges ok x?
    ~_^

    ReplyDelete
  2. wedges pilihan terbaek...
    cik gold pon suka

    (^_^)

    ReplyDelete
  3. Sekedar Berbagi Info buat temen2...

    Wah andai website saya bisa punya 1000 pengunjung tiap hari……hehehe

    Tapi Ndak usah khawatir jangankan 1000 Pengunjung, 5000 Pengunjung/hari juga bisa...hehehe

    Nih saya punya Trik Mujarabnya, Monggo di Baca di sini :

    http://www.kangociem.com/2010/08/trik-gila-5000-pengunjunghari-dan.html


    Semoga Bermanfaat khususnya untuk Blogger Indonesia, Tetap semangat menjadi Blogger Indonesia jangan menyerah karena Blog tidak ada Pengunjungnya..Hehehe

    Terimaksih, Happy Blogwalking....

    ReplyDelete
  4. kekadang suka gak pakai kasut tumit tinggi...tapi tengok tempat dan acara la...
    setakat nak gie window shopping & shopping raya..nak mampus pakai kasut tumit tinggi..

    ReplyDelete
  5. salam,

    cantik baju raya Cik Gold ..
    saya ade gak heels ni..tapi pkai pi kenduri je ...slipar gak yang selesa ;P

    ReplyDelete
  6. waaahhh cik gold..yana pon suke wedges, nmpk cantik, cool n yg pntg selesa kn =)

    ReplyDelete
  7. kaki cepat lenguh kalau pakai heels.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails